Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Audi A1 Sportback

I 2010 inntok Audi et nytt segment med sin A1. Nå står andre generasjon klar på startstreken, mer maskulin, større og full av ny teknologi. Vår lille men store A1 har blitt helt ny, prisene er klare og bilen er åpen for bestilling!

Nye Audi A1 har et tydeligere design og skarpere linjer enn sin forgjenger, samtidig som den med en lengde på 4.03 meter er blitt vesentlig lengre enn forrige generasjon. Innvendig har A1 fått infotainment-konseptet som ble introdusert med merkets nylanseringer i de større segmentene. Assistentsystemer, infotainment og kjøreegenskaper gjør at nye Audi A1 slår fra seg i vektklasser langt over kompaktklassen.

– Nye A1 blir tøffere, større, morsommere og mer digital. Vi snakker om en urban bil i kompaktklassen som også leverer på langtur, samtidig som den får en distinkt personlighet. Dette er et historisk lanseringsår for Audi og jeg vet at mange har gledet seg litt ekstra til denne bilen, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge.

Større plass

  • Lengde på 4.03 - 56 millimeter lenger enn forgjengeren
  • Bilen er 1.74 meter bred og 1.41 høy
  • Økt plass også i bagasjerommet som har økt kapasiteten med 65 liter, til 335 liter (eller 1090 liter når baksetene er lagt ned).

 

Utvendig design

Den brede og lavt plasserte Singleframe-grillen bidrar sammen med luftinntaket i fronten til et dynamisk utseende. Fra siden ses referanser til Ur-quattro i de brede og skrånende C-stoplene. Linjene i bilens profil trekker opp og bakover, hjulbuene er kraftige og markerte. I fronten kan man også se tydelige referanser til Sport quattro, Audis rally-ikon fra 1984. Nye Audi A1 ser dynamisk ut, helt i tråd med bilens kjøreegenskaper.

Kunden får ti farger å velge mellom på nye Audi A1 Sportback, samtidig som taket, og flere andre elementer, kan leveres i kontrastfarge. Mulighetene for individuell tilpassing er flere enn noen gang for Audi A1.

 

Interiør

Også i interiøret får kundene flere valgmuligheter enn noen gang. A1 skal oppleves som kompaktklassens mest dynamiske også når du setter deg inn i bilen. Utformingen av detaljer som luftventilene, de digitale instrumentpanelene og MMI touch-displayene, sistnevnte tilgjengelig som ekstrautstyr, bidrar til å skape et førermiljø med en helt spesiell karakter. Ambientbelysning-pakken kan understreke denne karakteren ytterligere, med elementer av LED-lys i 30 ulike farger.

Sportslig understell

I tillegg til standardunderstellet leveres et strammere sportsunderstell som ekstrautstyr. Dynamikkpakker tilpasset hver enkelt motor omfatter utstyr som gjør A1 Sportback enda sportsligere. Bremseanlegget til den nye A1 Sportback har fin dosering og en spontan og stram pedalfølelse. Audi hold assist (ekstrautstyr) forhindrer at bilen ruller tilbake etter at den har stanset, og øker på den måten sikkerheten i bakker. Felgutvalget spenner fra 15 til 18 tommer.

Motor

Kraftige og effektive motoralternativer bidrar selvsagt også til kjøreopplevelsene i nye Audi A1.Alternativene strekker seg fra 95 hk til 200 hk. Som ekstrautstyr leveres den nye A1 Sportback med kjøredynamikksystemet Audi drive select. Med Audi drive select dynamic handling-systemet kan kundene velge mellom fire kjøremodus:

  • Auto
  • Dynamic
  • Efficiency
  • Individual

 

Den perfekte bybil

Førerassistentsystemene i Audi A1 Sportback er hentet fra toppklassen og gjør dette til den perfekte bybil. Førerassistentsystemet holder riktig avstand til bilen foran, gjør det enklere for føreren å holde bilen i kjørefeltet, og bistår også føreren under parkering. Kjørefeltvarslingen (standard) hjelper føreren å holde bilen innenfor kjørefeltmarkeringene. Med adaptiv cruise control holder Audi A1 Sportback ønsket avstand til bilen foran, mens Audi pre sense front registrerer kritiske situasjoner med andre biler eller kryssende fotgjengere eller syklister foran bilen. Den nye versjonen av parkeringsassistenten manøvrerer A1 Sportback også forover inn i parkeringslommer, om nødvendige i flere trinn. Systemet tar seg også av utmanøvrering fra langsgående parkeringsluker. Audi virtual cockpit (ekstrautstyr) med utvidede funksjoner viser informasjon i førerens synsfelt, blant annet fra førerassistentsystemene.

Nye Audi A1 Sportback er mer enn klar for en digital fremtid

Selv basisversjonene kommer med et heldigitalt og høyoppløselig instrumentpanel. I tillegg er Audi virtual cockpit mulig som ekstrautstyr. MMI navigation plus er også tilgjengelig på nye A1, med en 10.1'' MMI touch-skjerm og stemmestyring.

Assistentsystemer lansert i Audis større modeller blir nå også tilgjengelige i nye Audi A1, inkludert avanserte parkeringsassistenter.

 

Nye Audi A1 Sportback er endelig åpen for bestilling. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål!

 

Sjekk prisene på nye Audi A1 her

Kilder: moller.no, audi.no
Bilder: Audi AG