Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Audi's elektriske fremtid

Audis elektriske satsing fortsetter med stor kraft. Aller først kommer Audi e-tron i 2018. Deretter følger en rekke elektriske nyheter med fire ringer.

En av verdens største bilmesser ble nylig avholdt i Frankfurt. Der viste Audi frem to nye konseptbiler som legger listen høyt for fremtidens mobilitet. Neste generasjons mobilitet blir elektrisk og selvkjørende. På Audis stand på bilmessen ble fremtiden enda mer håndfast med konseptbilene Audi Aicon og Audi Elaine.

Audi Elaine

Audi Elaine er en el-SUV som i løpet av noen få år vil gjøre en høy grad av autonom kjøring mulig, sågar uten fører om bord. Bilens ytre vil mange dra kjensel på, da denne tilsvarer Audi e-tron Sportback Concept som tidligere i år ble vist frem i Shanghai. Men med konseptbilen som vises i Frankfurt er det enda mer. Audi Elaine har mange funksjoner som legger til rette for autonome fører- og assistansesystemer. På skalaen for autonom kjøring, skal Audi Elaine oppnå nivå fire. Det vil si at bilen i praksis vil være selvkjørende, om føreren selv ønsker det.

 

Audi Aicon

Med Audi Aicon presenterte Audi et konsept for fremtiden, designet uten ratt og pedaler. Teknologikonseptet kombinerer innovasjoner knyttet til drivlinje, fjæringssystem, digitalisering og bærekraft på en visjonær måte. Også Aicon er fullelektrisk, med en mulig rekkevidde helt opp til 800 kilometer på én lading.

 

 

Audi ElAIne og Audi AIcon – De to konseptbilene avslører allerede i navnet at det er snakk om fremtidsrettet høyteknologi.

AI er bokstavkoden som utgjør overskriften for Audis store utvalg innovative systemer designet for å frigjøre sjåførens tid under kjøring. Herunder brukes kunstig intelligens og maskinlæring.

Om noen år vil omfanget av Audi AI bli utvidet i alle produksjonsmodeller. Samtidig er Audi i full gang med å utvikle et digitalt økosystem rundt bilene, som gjør at bilene alltid vil være påkoblet en verden full av muligheter.


Her kan du lese mer om Audi's visjoner for fremtiden

 

Audi e-tron


Vi ser frem til å kunne svare mer konkret på spørsmål om vår første elektriske SUV, Audi e-tron. Mange er nysgjerrige og ønsker mer bekreftet informasjon om bilen, for eksempel knyttet til pris, leveringstid, ekstrautstyr og annet. Dette er ting vi fortløpende vil få mer informasjon om fra fabrikken. Vi gleder oss til å dele mer informasjon om Audi e-tron fremover, nå som det virkelig begynner å nærme seg lanseringen av vår første fullelektriske SUV.