Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Ny og oppdatert informasjon!

Audi AG har nå sluppet prototypen av vår nye elbil Audi e-tron quattro. Forhåndsreserver plass i køen til din nye elbil HER!

Som tidligere nevnt er Norge svært heldige og får en unik mulighet for eksklusiv forhåndsreservasjon av Audi e-tron quattro. 

Ny informasjon vi kan glede dere med er at bilen leveres som 5-seter og kan leveres med hengerfeste. To svært viktige punkter for det norske markedet. Audi avduker i disse dager en spesialkamuflert prototype av e-tron på bilutstillingen i Genève. Totalt skal 250 prototyper av bilen tilbakelegge mer enn fem millioner kilometer under tildels ekstreme forhold på fire ulike kontinenter, inkludert grundig testing på Skandinaviske vinterveier.

Høydepunkter

  • Bilen leveres som 5-seter og rikelig med bagasjeplass
  • Bilen kan bestilles med hengerfeste
  • Bilen leveres med quattro firehjulstrekk som får deg trygt frem hele året
  • Bilen kommer til et europeiske markedet mot slutten av 2018 - det er virkelig bare å glede seg!

 

– Det er en trygghet for alle våre kunder at bilen går gjennom omfattende testing under alle slags forhold. I vår del av verden er kulde, snø og store avstander vante forhold. Det blir det også for Audi e-tron. Vi snakker om en stor SUV med god plass til fem mennesker, med lang rekkevidde og mulighet for 150 kW hurtiglading, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge, om bilen som kommer mot slutten av året.

Med utgangspunkt i de forholdene kunder vil kjøre Audi e-tron tester man ytterpunktene under temperaturer fra -20 grader til +50 grader. Hensikten er å forsikre seg om at den elektriske SUV-ens allround-kvaliteter ikke utfordres av ekstreme forhold.

Prototypen av Audi e-tron gir nok en forsmak på hva kundene har i vente.

Bak den lette kamuflasjen skjuler det seg en dynamisk premium-SUV med god plass til fem mennesker og rikelig med bagasje. Plassen og komforten i bilen står ikke tilbake for hva man forventer av en Audi i premium-segmentet. Rekkevidden legger til rette for langturer og de mange lademulighetene bidrar også til at helelektrisk mobilitet med Audi e-tron blir kompromissløs. På under en halvtime kan bilen lades opp for langtur, og quattro-systemet i bilen tar firehjulsdrift inn i en ny tidsalder og sikrer suverene egenskaper i all slags terreng.

Den produksjonsklare utgaven av Audi e-tron kommer til det europeiske markedet mot slutten av 2018. Produksjonen av bilen vil skje på Audis karbon-nøytrale anlegg i Brüssel.

 

Oppdatert mars 2018Mer informasjon om reservasjon finner du her

 

_____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

Norge er heldige og får en unik mulighet for eksklusiv forhåndsreservasjon av Audi e-tron quattro concept.

Konseptbilen har en elektrisk rekkevidde på hele 500 km, et stort lithium-batteri og tre elektriske motorer. Med de elektriske motorene går denne SUV-en fra 0-100 km/t på 4,6 sekunder. (Merk: Dette gjelder konseptbilen)

Med et utpreget Audi-design, med en skarp utgave av single frame-grillen som et tydelig våpenskjold, og med en størrelse mellom Audi Q5 og Audi Q7, gir Audi e-tron quattro concept spennende hint om hva vi kan forvente oss av fremtidens elektriske SUV fra Audi. Og vi kan forvente oss en hel del.

Med en batterikapasitet på 95 kWh har konseptbilen en rekkevidde på mer enn 500 kilometer. Ved hurtiglading på ladestasjoner med en effekt på 150 kW er ladetiden cirka 50 minutter. Med den effekten som finnes på norske ladestasjoner i dag, kan ladetiden bli noe lengre.

Den store lithium-ion batteriet er integrert i gulvet i kupeen. Det gir en balansert vektfordeling og et lavt tyngdepunkt  forutsetninger for dynamiske kjøreegenskaper. Den adaptive luftfjæringen og firehjulstyringen sørger for å forsterke dette.

 

Tre motorer i Audi e-tron quattro concept

Fremdriften til Audi e-tron quattro concept blir sørget for av tre elektriske motorer. En på forakselen, mens de to andre driver bakakselen. Kraftfordelingen mellom de tre elektriske motorene er grunnlaget for e-tron quattro firehjulsdrift.

Kreftene fordeles automatisk mellom motorene og akslene, avhengig av kjøresituasjonen. Ved aktiv kjøring fordeles eksempelvis majoriteten av kreftene mellom bakhjulene for maksimal dynamikk og stabilitet.

Motorene i konseptbilen har til sammen en enorm effekt. De leverer totalt 320 kW (435 hk), men det finnes også en egen boostfunksjon som øker effekten over kortere perioder, til hele 370 kW (503 hk) og dreiemomentet til over 800 Nm. 0100 km/t gjøres unna på 4,6 sekunder, mens toppfarten er regulert til 210 km/t.

 

Et tydelig Audi-design

Audi e-tron quattro concept har brede skuldre og skarpe linjer som utstråler dynamikk, og som er tydelig Audi i sitt uttrykk. Konseptbilen er 4,88 meter lang, 1,93 meter bred og 1,54 meter høy, noe som betyr en romslig kupe skreddersydd for fire personer, og et bagasjerom på 615 liter.

Interiøret er designet rundt OLED-skjermer med ulike visnings- og betjeningsfunksjoner. Det digitale instrumentpanelet, Audi virtual cockpit, er kjent fra dagens produksjonsmodeller. I konseptbilen finner du flere berøringsskjermer som blant annet betjener bilens selvkjøringsprogrammer, media og navigasjon. De kommende produksjonsmodellene vil by på flere interiørløsninger, men felles for alle er høy komfort og lavt støynivå i kupeen.

 

 

Aerodynamiske elementer

Den lave luftmotstanden på Audi e-tron quattro concept (Cw 0,25) er en viktig faktor både for den lange elektriske rekkevidden og den lave innvendige støyen.

Det har man fått til blant annet ved at det i hastigheter over 80 km/t aktiveres aerodynamiske elementer på bilens panser, side og bakende, for å styre luftstrømmen gjennom og rundt bilen på en mest mulig effektiv måte. Sidespeilene, erstattet av kameraer som felles ut under kjøring, er også med på å minske luftmotstanden.

 

Mer informasjon om bilen og reservasjon finner du HER.